<
Dorfbahn Gerlos

Dorfbahn Gerlos maakt einde aan wachttijden

In mei 2015 werd al bekend gemaakt dat er een tweede lift vanuit het dal zou komen en sindsdien heeft men hard gewerkt aan de realisatie van de Dorfbahn. De naam zegt het al: eindelijk een gondel in het dorp van Gerlos! De Dorfbahn Gerlos ligt achter het gemeentehuis en brengt je direct helemaal tot bovenaan de Vorkogel op 2100 meter, waar ook de Ebenfeld X-Press eindigt.

Einde aan wachttijden

De grootste frustratie onder de Gerlos-gangers is ongetwijfeld het feit dat men vanuit het dorp met de bus of de auto naar de Isskogelbahn, net buiten het dorp, moet rijden om de skilift die toegang geeft tot de Zillertal Arena te bereiken. Naast het wachten bij de bushalte is de wachttijd op de piekmomenten, met name tijdens de kerst- en de voorjaarsvakantie, circa 25-30 minuten. Kortom, Gerlos is de laatste jaren flink uit haar jasje gegroeid, waardoor de Isskogelbahn de capaciteit op de piekmoment niet meer goed aan kon. Hier moet de Dorfbahn Gerlos nu verandering in gaan brengen. De tienpersoonsgondel moet zowel de Isskogelbahn als de Ebenfeld X-press gaan ontlasten.

Dorfbahn Gerlos eerder dan gepland in gebruik

Initieel was het de bedoeling om tot aan het midden station te bouwen. Deze bevindt zich op de Rössl Alm. Doordat de bouw echter voorspoedig verliep, is ook het deeltraject 2 vanaf december 2016 al geopend. Dit zorgt ervoor dat ca. 2000 gasten vanuit het dorp lopend naar de lift kunnen en binnen enkele minuten bovenaan de Vorkogel staan. Van hieruit kan Zell am Ziller eenvoudig bereikt worden.

Specificaties Dorfbahn Gerlos:
-Cabine-gondelbaan voor 10 personen
-2 Secties: dalstation dorpscentrum, middenstation Rössl Alm, bergstation Vorkogel
-Lengte 2.478 meter (deeltraject I = 1.092 m en deeltraject II = 1.386 m)
-Hoogteverschil: 816 meter (deeltraject I = 322 m en deeltraject II = 494 m)
-Vervoerscapaciteit: 2.400 personen per uur
-Voltooiing: december 2016

Faciliteiten

Onderaan de Dorfbahn Gerlos bevindt zich een parkeergarage met meer dan 200 parkeerplaatsen, een sportwinkel, skichool, skiverhuur en ski-depot.

Aanbiedingen Gerlos

Wil jij deze winter als een van de eerste gasten gebruikmaken van deze nieuwe lift in het vertrouwde en bruisende Gerlos? Bekijk dan snel de beste aanbiedingen en boek je wintersportvakantie voor seizoen 2016/2017.

De beste deals in Gerlos

Niek

Medeoprichter SkiCheckers.com & Wintersport Expert