Goedkoopste skigebieden per kilometer

Het wintersportseizoen staat voor de deur en de meeste skigebieden hebben de skipasprijzen voor wintersportseizoen 2016/2017 bekend gemaakt. In deze blog lees je alles over de goedkoopste skigebieden per kilometer.

Algemeen bekend is dat je voor een goedkope wintersport in Frankrijk moet zijn. Oostenrijk, Italië en met name Zwitserland zijn traditioneel nog wat exclusiever en daar hangt voor de totaalprijs van je wintersportvakantie al snel een behoorlijk prijskaartje aan. Maar als we nu eens kijken naar puur de prijzen van de skipassen in verhouding tot het aantal kilometers aan pistes dat je krijgt? In welk skigebied kun je het goedkoopst de meeste kilometers maken? en welke skigebieden zijn juist extreem duur?

Goedkoopste skigebieden per kilometer in de Alpen

In het Zwitserse en Franse skigebied Les Portes du Soleil krijg je de meeste kilometers voor je geld. Een 6-daagse skipas kost hier €230,- en hiervoor krijg je maar liefst 600km aan piste. Op nummer 2 staat het Franse skigebied waarin ook het immens populaire Val Thorens gelegen is: Les Trois Vallées. Hier zit je voor gemiddeld €0,49 per kilometer. Op nummer 3 vinden we een opvallende bestemming; het hautaine St. Moritz. Mocht je hier naar toe willen gaan dan is het wél aan te raden een dikke portemonnee mee te nemen voor de overige kosten 😉

De goedkoopste skigebieden

Goedkoopste skigebieden per kilometer in Zweden en Noorwegen

Uit het onderzoek blijkt dat Noorwegen en Zweden in verhouding tot de Alpen een stuk duurder zijn als we puur naar de skipasprijzen kijken. De kosten varieren van €2,36 tot maarliefst €10,- per kilomter.

De goedkoopste skigebieden

Conclusie

De skigebieden in de Alpen blijken een stuk goedkoper dan de skigebieden in Scandinavië, zo blijkt uit dit onderzoek. De kilometervreters zijn goedkoop uit in de Franse Skigebieden. De Zwitserse gebieden komen boven verwachting goed uit de bus, maar let wel goed op de kosten ter plaatse voor je hotel, ontbijt en diner. De prijzen van de skigebieden in Oostenrijk vallen gemiddeld uit qua prijs.

Heb je nog niet geboekt voor komende winter? Kijk bovenstaande tabel dan nog eens goed door en check vervolgens welke (Last Minute) aanbiedingen SkiCheckers momenteel voor je in petto hebt!

Bekijk direct alle aanbiedingen

Onderzoeksopzet en bron: dit onderzoek is uitgevoerd door de redactie van actiecode.nl. Meegenomen in het onderzoek zijn de vijf grootste skigebieden in de landen: Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Noorwegen en Zweden.

Niek

Medeoprichter SkiCheckers.com & Wintersport Expert