Indoor skihallen
  • 20 december 2016
  • Geplaatst door Charlie
  • Thema
  • 0

Op wintersport in Nederland: Indoor Skihallen

In mijn vorige blog heb ik het gehad over de noodzaak van een goede warming-up tijdens de wintersport vakantie. In deze blog wil ik de mogelijkheden om van de sneeuw te genieten in Nederland onder de loep nemen. Wat zijn de beste indoor skihallen?

Indoor skihallen

De reden dat ik dit wil doen is de heropening van de derde piste bij Snowworld in Zoetermeer. Al jaren werd hier door de gemeente Zoetermeer, en allerlei andere instanties, moeilijk over gedaan. Eindelijk is de piste nu open voor publiek! De nieuwe piste is nu 300 meter lang en het is ook direct de steilste in Nederland. Ik ben zelf geboren en getogen in Zoetermeer en ben hier dus in mijn jeugd vaak geweest om te skiën. Dit deed ik dan met schooluitjes, verjaardagsfeestjes en om te oefenen voor de wintersport in de Alpen. Want ik vond het altijd heerlijk om twee keer in de week, net voordat wij naar onze wintersport bestemming vertrokken, te skiën in Snowworld. Dan had ik toch een beter gevoel in Oostenrijk als ik de eerste afdaling naar beneden nam.
Naast de twee pistes, die allebei 140 meter zijn, is er nu dan ook een piste van 300 meter en een dalingspercentage van 20%. Hoe kan je jezelf beter voorbereiden op een week in de sneeuw door een keer of twee keer langs te komen in Zoetermeer en alvast te wennen aan de afdalingen.

Snowworld Landgraaf

Naast een vestiging in Zoetermeer heeft Snowworld ook een vestiging in Landgraaf. Dit is de grootste indoor skibaan in Europa, momenteel beschikken ze over vijf pistes, een gaaf funpark, ze hebben meerdere liften en zelfs een stoeltjeslift voor zes personen. Het is een echt wintersport dorp met een hotel, meerdere barretjes, restaurants en de gezelligheid die je ook op wintersport ervaart. Als je nog geen ervaring hebt is dat ook geen probleem, want Snowworld heeft een eigen skischool met professionele skileraren die hier lessen geven aan jong en oud! Het is een ideale warming up voor je week wintersport in de sneeuw.

Andere opties

Snowworld is een bekende naam binnen Nederland, maar er zijn meerdere indoor skihallen waar je je optimaal kan voorbereiden op je wintersport. Bijvoorbeeld in Den Haag waar je de Uithof hebt. In de Uithof kan je snowboarden of skiën met het hele gezin! Bij de Uithof hebben ze een piste van 400 meter met hierin een bocht gemaakt. Er zijn vier liften (twee sleepliften en twee bandliften) waardoor je nooit lang hoeft te wachten om een nieuwe afdaling te maken. Ben je het skiën zat, dan kan je ook altijd nog een rondje schaatsen op de schaatsbaan. De Uithof is elke dag van het jaar geopend. Ook in de regio van Amsterdam kan je voor een middag skiën goed terecht! In het recreatiepark Spaarnwoude ligt de Indoor skihal van Snowplanet. Deze piste is 230 meter lang en ook dit is een ideale baan om optimaal voorbereid op weg te gaan naar de bergen met sneeuw!

Net over de grens

Tenslotte willen we jou nog Alpincenter Bottrop aanbevelen. Net over de grens vind je namelijk de langste indoor skihal van Europa. Deze piste is 650 meter lang, waardoor je het uiterste uit een dagje indoor skiën of boarden haalt. Regelmatig heeft Alpincenter Bottrop goede deals op Actievandedag.nl, Travelbird.nl en VakantieVeilingen.nl. Neem eens een kijkje en ga een dagje wintersporten vanaf €1,-

Charlie

Blogger | Charlie is al meer dan 15 jaar besmet met het wintersport virus! Hij gaat het liefst meerdere keren per jaar op wintersport en het liefst naar zijn favoriete dorp: het Oostenrijkse Ellmau.