ski-jas
  • 8 december 2016
  • Geplaatst door Niek
  • Thema
  • 0

Met een trendy ski-jas in stijl de piste af!

Ga je binnenkort de piste op? Dan is een goede ski-jas echt onmisbaar. Natuurlijk wil je het niet koud krijgen op de piste. Je wilt zo veel mogelijk plezier maken. Met een niet-waterdichte ski-jas word je nat als het sneeuwt. In een te dikke jas zie je er niet op je best uit. Gelukkig zijn er dit jaar weer mooie collecties winterjassen gemaakt. We zetten de trends op een rijtje.

skikleding

Kleurtrends

Gek op donkere kleuren? Dan kun jij dit jaar je hart ophalen. De donkere kleuren zijn namelijk helemaal in. Donkerblauw, bordeaux rood, taupe, je komt ze dit jaar allemaal tegen in de collecties winterjassen. Je laat met deze kleuren echt persoonlijkheid zien.

Wie niet zo van donkere kleuren houdt, kan alsnog fellere kleuren dragen. Dan combineer je de donkere kleuren met fellere kleuren. Neon accenten zien we dan ook regelmatig terug. Vooral mosterdgeel en paars zijn in.

Modellen

Het is logisch dat je graag warm wilt blijven. Wollen winterjassen helpen daarbij, maar zijn niet echt geschikt voor op de piste. Ski-jacks bieden ook dit jaar toch weer het meeste comfort bij de wintersport. Voor tijdens de après-ski kun je trouwens best een grof gebreid vest dragen. Die zien we nu ook al in de gewone mode verschijnen.

Opvallende prints zijn het toonbeeld voor deze winter. We gaan ze niet alleen op onze normale kleding zien, maar ook op onze winterjassen en ski-jacks. Ruitjesprint en gelijksoortige prints gaan we nog wel een tijdje tegenkomen.

Voor wie zelf lang is of gewoon helemaal wil wegduiken in een winterjas, kan kiezen voor een grote jas. Het liefst is de jas net iets te groot. Grote, oversized jassen waren vorig jaar in de mode en ook dit jaar mag je gewoon weer je grote jas uit de kast pakken.

Softshell

Voor op de piste zien we dat softshell aan een opmars bezig is. Dat is een stof die niet alleen lekker warm is, maar ook waterdicht en winddicht is. Normaal gesproken zweten wintersports behoorlijk in waterdichte, winddichte jassen, maar dat is bij softshell niet het geval. Softshell is heel dun materiaal, waardoor het uitstekend kan ‘ademen’. Je krijgt dus geen nat pak van een paar afdalingen.

Het voordeel van softshell is dat het alle bescherming biedt die je gewend bent, zonder in een dikke jas te moeten lopen. Dunne ski-jacks geven we je meer bewegingsvrijheid en benadrukken bovendien je figuur wat meer.

Zo kies je een goede ski-jas

Natuurlijk is het voor de meeste mensen het belangrijkst dat ze er goed uit zien, maar zeker bij winterkleding moet je goed op de functie letten. Kijk bijvoorbeeld hoe warm het jack echt is en hoe zwaar de jas is. Hoe zwaarder de jas, hoe minder prettig het is om er mee te skiën.

ski-jassen

Let ook op de eigenschappen van de jas: stoot het water af? Kan het zweet weg, oftewel ‘ademt’ de jas? Ben je beschermd tegen allerlei weersomstandigheden? Daarnaast wil je er natuurlijk vrij in kunnen bewegen.

De lengte van het jack is ook belangrijk. Veel wintersporters kiezen er namelijk later voor nog een bijpassende skibroek te kopen. Een te lang jack kan ervoor zorgen dat de broek niet goed zit. Een andere optie is te kiezen voor een eendelig skipak. Daar zit wel een nadeel aan: een eendelig skipak kan de bewegingssnelheid belemmeren.

Dan nog een praktische tip: je moet nogal eens bukken of door je hurken tijdens het skiën. Kies je voor een skipak, kies dan voor één die lekker ruim zit, zodat je niet uit je broek scheurt.

Bron: Winterjassen.com

Niek

Medeoprichter SkiCheckers.com & Wintersport Expert