Last Minute

Tips voor het boeken van een Last Minute

Last Minute op wintersport
Heb je nog niet geboekt voor deze winter maar begint het toch te kriebelen? Het is nog niet te laat! De bekende reisorganisaties hebben nog voldoende Last Minutes beschikbaar tegen zeer scherpe prijzen. Als je nu boekt ben je echt spekkoper, ze moeten er namelijk nog snel vanaf. Zorg echter wel dat je de juiste keuze maakt, want je wilt toch niet in een gebied terecht komen waar geen sneeuw meer ligt? In deze blog lees je een aantal tips waar je op moet letten bij het boeken van een Last Minute wintersportvakantie.

1. Vertrekperiode
Ben je flexibel qua vertrekperiode? Vermijdt dan vooral de dure weken van het hoogseizoen. In sommige gevallen liggen de prijzen tot €300.- per persoon hoger. Bijvoorbeeld in de aankomende voorjaarsvakantie. Deze vindt dit jaar plaats tussen 20 februari en 5 maart. Ook de aangrenzende weken zijn vaak iets duurder dan regulier. SkiCheckers adviseert wintersportliefhebbers die niet gebonden zijn aan de vakantie om te reizen in de eerste weken van maart. De condities zijn dan nog prima in zowel Frankrijk als Oostenrijk en je betaalt slechts een fractie van de prijs ten opzichte van het hoogseizoen. Daarnaast schijnt de zon ook vaak zodat je perfecte voorjaars-condities hebt. Hoe verder je naar het einde van het seizoen gaat, hoe goedkoper het natuurlijk wordt, maar je neemt wel een risico op minder goede condities. Kortom, maak hierin een goede afweging.

2. Sneeuwzekerheid
Sneeuwzekerheid is ook belangrijk voor elke wintersporter. Er moet immers geboard en geskied worden en zonder sneeuw wordt dat wel erg moeilijk. Doorgaans kun je in de Alpen prima skiën t/m maart. Let wel goed op de hoogte van het dorp dat je kiest en de top van het skigebied. Zo kun je bijvoorbeeld in het Franse Val Thorens zelfs in mei nog skiën, maar loopt het wintersportseizoen in Oostenrijk tegen het einde van maart al ten einde. Kortom, ga niet blind voor dat super goedkope dealtje, maar check eerst even de hoogte van je gebied en de hoeveelheid sneeuw er nog ligt.

3. Waar en wanneer boeken?
De bekende reisorganisaties Tui, Sunweb en Bizztravel hebben nog voldoende Last Minute aanbiedingen beschikbaar. Uiteraard vind je via ons de beste deals van het moment. Check hier onze meest actuele deals. Last Minutes zijn doorgaans boekbaar vanaf 6 weken voor vertrek en worden naarmate de vertrekdatum dichterbij komt goedkoper. Wil je zeker zijn van een mooi plekje in jouw favoriete dorp? wacht dan niet te lang. Maakt het je niets uit? Wacht dan tot kort voor vertrek en beslis op basis van wat er nog beschikbaar is waar je heen gaat. Zo bespaar je al snel honderden euro’s op je totale wintersportvakantie.

Niek

Medeoprichter SkiCheckers.com & Wintersport Expert