St Anton - snowboard bestemmingen

Top 5 snowboard bestemmingen

Wat zijn de beste snowboard bestemmingen om tijdens de wintersport naar toe te gaan?

Als snowboarder is het natuurlijk handig om te weten wat voor type liften snowboard bestemmingen hebben. Teveel sleepliften is voor snowboarders een No Go en hetzelfde geldt voor gebieden met vlakke paden en stukken. Skicheckers zocht voor je uit waar de gaafste gebieden en beste funparks voor snowboarders te vinden zijn. Hieronder vind je onze top 5:

1. Les Arcs (1200-3226m)

Les Arcs ligt in het immense skigebied Paradiski in de Franse Alpen. Les Arcs staat bekend om de enorme grauwe betonnen gebouwen, maar wij raden je aan om eens te komen kijken en te genieten van al het moois wat dit gebied te bieden heeft. Wij kunnen dit gebied omschrijven als “een geweldig wintersportgebied met vele off-piste mogelijkheden. Een topbestemming om zowel van de Franse Alpen als van het bruisende nachtleven te genieten.” Kortom, wat ons betreft de beste onder de snowboard bestemmingen.

Het dorp bestaat uit vier gedeelten en je kunt deze herkennen door de hoogte waarop deze delen liggen: Arc 1600, Arc 1800, Arc 1950 en Arc 2000. Elke deel heeft weer een andere “feeling” en uitstraling. Bekijk dus van tevoren goed waar je accommodatie zich bevindt. Zo is Arc 1600 chill en omringd door veel bomen. 1800 is de place to be voor de feestgangers en 2000 is een beetje verborgen en geïsoleerd. Het gedeelte 1950 bevindt zich sinds 2003 naast een 60m hoge waterfal.

snowboarden les arcs
les arcs

Les Arcs is gelinkt met La Plagne en maakt onderdeel uit van het gebied Paradiski. Totaal vind je hier 425km aan pistes van gemakkelijk tot zeer uitdagend. Het gebied is uitermate populair onder snowboarders en heeft voornamelijk stoeltjesliften en gondels.Nieuwste deals Les Arcs

Alle deals2. Laax (1020-3018m)

Laax is een uitstekend en zeer sneeuwzeker gebied met een lang wintersportseizoen. De pistes zijn geweldig voor freestylers en freeriders, maar er zijn ook genoeg pistes voor de beginnende snowboarder.

laax

Laax en haar kleine broertje Flims liggen in Zwitserland en staan bekend als nationale schatten en de snowboard hemel. Deze plaatsen worden zeer gewaardeerd door vele terugkerende snowboarders die weten wat dit gebied te bieden heeft. Samen vormen deze dorpen het meest snowboard vriendelijke gebied in Zwitserland en misschien wel in de gehele Alpen. De Burton European Open wordt hier onder andere gehouden. Het zijn echter niet alleen de top boarders die hier komen, maar ook grote popsterren en DJ’s geven in de diverse après-ski barren acte de présance. Een echte aanrader onder de snowboard bestemmingen!

snowboarden laax
snowboarden laax

De Vorab Gletschjer opent in Oktober de liften met een basic funpark. Zodra in december het seizoen volledig opent verhuist men het park naar de Crap Sogn Gion en fungeert het Vorab gebied als toegangspoort tot een aantal fantastische freeride plekken.

laax halfpipe

Zoek je een accommodatie in dit gebied? Let dan goed op waar deze zich bevindt want de diverse huizen en hotels bevinden zich uitgestrekt over het gebied. Een voordeel is dat er dagelijks een gratis shuttle bus rijdt die het gebied verbindt. De afgelopen jaren is het gebied fors verbeterd en bevinden zich rondom Rocks Resort een aantal barretjes, restaurants en winkels.


3. Ischgl (1400-2864m)

Op nummer drie staat het Oostenrijkse skidorp Ischgl. Ischgl heeft veel brede afdalingen voor de gemiddelde snowboarder, maar ook prachtige, verborgen off-piste mogelijkheden. Het liftsysteem is super snel, het seizoen duurt tot mei, er is een groot funpark en het dorp is zeer bruisend met vele Après-ski hutten. Kortom, wat wil je nog meer?

ischgl kuhstall

Ischgl is een ontwikkeld en hyper modern skigebied. Zo beschikt het over een van de meest geavanceerde liftsystemen in de wereld. Zoals gezegd is het uitgaansleven bruisend, maar dit heeft ook nadelen: het dorp is extreem duur in verhouding tot andere gebieden.

Ischgl ligt in West-Tirol, niet ver van een ander populair dorp: St. Anton. Je kunt hier naar toe met dezelfde skipas. Dit geldt ook voor See, Kappl en Gaültur.
Het dorp is vrij compact en het centrum is autovrij. Het grootste deel van de accommodaties is 4- of 5-sterren. Zoek je dus een koopje dan moet je goed zoeken óf kiezen voor een andere bestemming. Voor de wintersporter met een iets ruimere portemonnée: je moet hier geweest zijn!

snowboarden ischgl
snowboarden ischgl freeridingNieuwste deals Ischgl

Alle deals4. St Anton (1304-2811m)

Dit is verreweg het beste freeriders gebied in Oostenrijk. Daarnaast kunnen wij dit dorp omschrijven als “world class”. De prijzen zijn aan de hoge kant, maar het is niet zo duur als Ischgl. Dit dorp is vooral erg populair onder de Engelsen, maar er komen tegenwoordig ook steeds meer Nederlanders.

Snowboarders die bekend zijn in dit gebied zullen het met ons eens zijn: je moet hier echt een keer geweest zijn. Dit is één van de beste skigebieden van Oostenrijk. Daarnaast kun je in dit dorp enorm goed uitgaan. Kortom, vind je après-ski net zo belangrijk als snowboarden? Zet dit dorp dan bovenaan jouw shortlist.

Met de Arlberg skipas kun je ook in de aanliggende gebieden terecht. Zo kun je dus ook genieten van de uitstekende snowboarders pistes in St. Christoph, Stuben, Lech en Zürs. Wil je graag off-piste? Dan raden wij aan een gids in te huren voor de veiligheid, maar ook om de mooiste plekken te vinden!

Let op: voor de beginnende snowboarder is dit gebied minder geschikt, omdat er veel uitdagende pistes te vinden zijn.

st anton pistes
st antonNieuwste deals St. Anton

Alle deals5. Les Deux Alpes (1270-3568m)

Les Deux Alpes is een uitstekende gebied voor de snowboarder, maar ook voor de skiër. Er zijn goede carving en off-piste mogelijkheden, maar doordat dit een allround gebied betreft kan het ‘s weekends en tijdens de vakantie periodes hier ook extreem druk zijn.

Het gebied staat bekend als het grootste en meest snowboard-vriendelijke skigebied van Frankrijk. Het gebied heeft een geweldig fun park en de pistes zijn groot en breed. Dit maakt ze ook geschikt voor beginners en gevorderden. Het gebied is extreem sneeuwzeker en dit zorgt ervoor dat in tijden van mindere sneeuwval iedereen vanuit de naastgelegen gebieden naar Les Deux Alpes komt.

Voor snowboarders is een bezoekje in de zomer ook een aanrader. Op de gletschjer kun je dan boarden in je t-shirt en gebruikmaken van diverse “jumps & rails”. Ook zijn er twee halfpipes geopend.

les deux alps
les deux alpsNieuwste deals Les Deux Alpes

Alle dealsTips van onze experts:

  • Kies voor snowboard bestemmingen met veel stoeltjesliften en gondels
  • Check of het gebied over een funpark beschikt
  • Check de verschillende gradaties in pistes en kies een uitdagend gebied
  • Kijk op de kaart of er niet teveel verbindingsstukken zijn, hier kom je als snowboarder snel stil te staan
  • Dit zijn populaire dorpen; wacht niet te lang met boeken!

Meer informatie en boeken

Wil je meer informatie over deze snowboard bestemmingen? Zowel Sunweb,  Bizztravel als Tui organiseert wintersport vakanties naar alle bovenstaande gebieden en bieden je daarnaast alle informatie die je nodig hebt om de juiste keuze te maken. Check it out!

Naar alle deals

Niek

Medeoprichter SkiCheckers.com & Wintersport Expert