Skiwelt
  • 27 januari 2017
  • Geplaatst door Charlie
  • Thema
  • 0

Op wintersport naar Skiwelt Wilder Kaiser – Brixental

In deze blog ga ik je meenemen naar Oostenrijk en specifiek naar het wintersport gebied Skiwelt Wilder Kaiser – Brixental. Aan bod komen praktische informatie maar ook persoonlijke tips. Op het moment van schrijven is het -13 graden Celsius en ligt er voldoende sneeuw voor een geweldige wintersportvakantie.

Skigebied Skiwelt Wilder Kaiser – Brixental

In dit enorme gebied vind je meer dan 280 kilometer aan pistes en het hoogste punt ligt op 1957 meter. Eén ding weet ik zeker: jij zult je echt geen één dag vervelen op de pistes van dit gebied. Vooral voor de beginnende skiërs is dit gebied een genot. Er zijn 122 kilometers aan blauwe pistes en 129km aan rode pistes. Bijna alle pistes zijn aan elkaar gelinkt en door middel van handige bospaadjes kun je van het ene deelgebied naar het andere komen. Skiwelt Wilder Kaiser – Brixental is dan ook voor gezinnen heel erg prettig. Je kunt met z’n allen de hele dag skiën.

Skiwelt

Wil je toch wat meer actie? Dan is opsplitsen ook geen probleem, want voor de gevorderde skiërs en boarders biedt dit gebied ook enorm veel uitdaging. Zo wilde mijn vader ook een dag lang ‘knallen’ met mij en mijn broertje. Wij gingen dan een dag lang touren door het gebied en mijn moeder en zusje bleven dan heerlijk genieten op de blauwe pistes. Kortom, een geweldige dag voor iedereen.

Skipas prijzen Skiwelt Wilder Kaiser – Brixental

Vanwege de grootte en populariteit van dit gebied zijn de prijzen voor een skipas iets aan de hoge kant. Hieronder een kort overzicht wat de kosten zijn voor een week:

Hoogseizoen (23.12.2016 t/m 10.03.2017)
6-daagse skipas Skiwelt Wilder Kaiser – Brixental
Volwassenen: €235,-
Jongeren: €176,- (geboren ’98/’99/’00)
Kids: €117,- (geboren ’01/’10)
>2011: Gratis toegang

Laagseizoen (03.12.2016 t/m 22.12.2016 & 11.03.2017 t/m 02.04.2017)
6-daagse skipas Skiwelt Wilder Kaiser – Brixental
Volwassenen: €200,-
Jongeren: €150,- (geboren ’98/’99/’00)
Kids: €100,- (geboren ’01/’10)
>2011: Gratis toegang

Dorpen in Skiwelt Wilder Kaiser – Brixental

In het skigebied Skiwelt Wilder Kaiser – Brixental liggen verschillende dorpen waar je kunt verblijven en waar je je dag vol wintersport plezier kunt beginnen. Graag wil ik één dorp uitlichten waarvan ik denk dat dit dorp het waard is om zeker een keer een week wintersport te boeken. Het is een mooi dorp wat bij veel Nederlanders bekend is: Westendorf. Westendorf is een dorp waar je veel plezier hebt na het skiën, want hier kun je uitstekend terecht voor een drankje en een dansje tijdens de après-ski. In Westendorf wonen bijna drieënhalf duizend mensen, maar het dorp biedt onderdak aan meer dan vierduizend wintersporters. Het ligt op 900km van Utrecht en hierdoor is het binnen negen uur zeker aan te rijden. Het ligt erg centraal in het skigebied en daardoor is het ook een populaire bestemming voor veel landgenoten. De après-ski in dit dorp is legendarisch en tijdens de kerstvakantie en de voorjaarsvakantie kleurt Westendorf helemaal oranje. Aanraders zijn: de Moskito, de Karat Bar, Bruchstall en Gerry’s Inn.

Andere dorpen in het skigebied waar je als wintersporter je lol niet op kan zijn onder andere: Söll, Ellmau, Scheffau, Itter, Hopfgarten Im Brixental en Going. Ieder dorp heeft een eigen dalafdaling waardoor het in principe niet uitmaakt waar jij je accommodatie boekt. Je weet zelf het best wat je wilt doen tijdens het skiën en na het skiën. Kijk van te voren goed welk dorp het beste past bij jouw wensen en eisen tijdens een wintersport vakantie. Ik wil je Westendorf in ieder geval van harte aanraden.

De populairste pistes in Skiwelt Wilder Kaiser – Brixental

De blauwe piste afdaling 61: Deze afdaling start vanaf de Brandstadl en gaat naar Scheffau. Dit is de mooiste dalafdaling van de SkiWelt. Eén van de redenen hiervoor is dat je maar liefst 900 meter hoogteverschil hebt. Ski of board deze piste op het midden van de dag en je hebt het rijk alleen. Voor gevorderden is er ook een rode variant. Dit is nummer 62.

De rode piste afdaling 72: De rode piste 72 loopt vanaf de Zinsberg en is een heerlijke cruiser. Met veel verval en speelse hoogteverschillen is dit een piste die je vaker dan één keer kunt doen!

De zwarte piste afdaling 42: De zwarte afdaling vanaf de Hohe Salve richting Hochsöll is één van de meest pittige van het hele skigebied. Bereid je voor op een steile afdaling. In de ochtend is deze afdaling het mooist. Dan is het nog niet druk en ligt de piste nog in de schaduw, waardoor de kwaliteit van de piste erg goed is.

To do’s naast het skiën

Wat kun je naast skiën doen in het Skiwelt Wilder Kaiser – Brixental? Nou, daar zou ik in principe een hele blog over kunnen schrijven, maar ik ga het kort houden. Om een aantal voorbeelden te noemen: je kunt bijvoorbeeld heel goed après-skiën bij de verschillende barretjes en discotheken. Mocht je houden van een biertje op de piste dan is dit heel goed mogelijk, maar ook in de verschillende dorpen mag je je verheugen op verschillende uitgaansgelegenheden. Daarnaast kun je ook in de avond een afdaling maken van één van de verlichte pistes. Ik kan iedereen dit aanraden, want dit is een super toffe ervaring! Let wel op dat je dit niet met je reguliere pas kunt doen. Ter plekke kun je een avond skipas kopen.

Skiwelt

Daarnaast is het rodelen (in de avond of overdag) ook een ontzettend leuke ervaring. Voor wie rodelen niet kent: dit is een heel erg lange baan waar je samen of alleen met heel veel plezier van af gaat! Ook de shows die de meeste skischolen weggeven zijn heel erg leuk om eens te zien. Zo zie je bijvoorbeeld hoe ze vroeger van de berg af kwamen, maar ook zie je hoe goed de skileraren eigenlijk zijn. Wil je meer rust? Je kan in bijna elk dorp wel terecht voor een lekkere massage of een sauna.

In dit skigebied verblijven is één groot feest. Zowel op de piste als in de dorpen is het gewoon geweldig in het Skiwelt Wilder Kaiser – Brixental. Mijn advies is bekijk goed wat jij allemaal wilt doen tijdens jouw wintersportvakantie en kies vervolgens een mooi dorp uit.

Skiwelt Deals

Alle deals

Charlie

Blogger | Charlie is al meer dan 15 jaar besmet met het wintersport virus! Hij gaat het liefst meerdere keren per jaar op wintersport en het liefst naar zijn favoriete dorp: het Oostenrijkse Ellmau.